Sunday, December 11, 2011

Oorlog tegen drugs’ blijkt compleet bedrog..!


x

- ‘Oorlog tegen drugs’ onthuld als compleet bedrog –
x

Amerikaanse leger bevestigt bewaking en assistentie

van de lucratieve opiumhandel in Afganistan

 

 

Afghanistan is op dit moment verreweg de grootste teler en exporteur van opium in de wereld. Dit omvat een marktaandeel van 92 procent van de wereldwijde opiumhandel.  

Maar wat voor velen een schok kan zijn is, dat het Amerikaanse leger speciaal belast is met het bewaken van de Afghaanse papavervelden, waaruit de opium voort komt, ter bescherming van deze multi miljarden dollarindustrie, die Wall Street, de CIA, MI6 verrijkt en verschillende andere groeperingen die gigantisch van deze illegale drugshandel mee profiteren.



Amerikaanse soldaten in Afghanistan houden zogenaamd het telen van papavers 'in de gaten', zodat de wereld niet overspoeld wordt en de Afghaanse papaverboeren tóch een bron van inkomsten hebben.. Geloof jij het?

Voor de tragische gebeurtenissen op 11 september 2001 was Afghanistan nauwelijks een wereldspeler in de teelt van papavers, die zowel voor de illegale heroïnehandel als voor de farmaceutisch zuivere morfine geteeld wordt. De Taliban was in feite bezig om de plant actief te vernietigen als onderdeel van een poging om volledig van deze schadelijk plant af te komen, zoals werd gemeld in de Pittsburgh Post-Gazette van 16 februari 2001 in een artikel onder de kop: Naties’ opiumproductie zo goed als uitgeroeid .

CIA verantwoordelijk voor het herstel van de opiumindustrie in Afghanistan, na 11 september 2001..!

Maar na 11 september 2001 startte het Amerikaanse militair-industrieel complex  snel een invasie in Afghanistan en begon met het vergemakkelijken van de herinvoering van de papaverindustrie van dat land. Volgens het United Nations Drug Control Program (UNDCP) – het drugscontroleprogramma van de Verenigde Naties, steeg de opiumteelt in 2002 met 657%, nadat het Amerikaanse leger onder leiding van de toenmalige president George W. Bush het land binnenviel (hier).


Een van de schaarse (!) foto's van George Bush sr. op zijn 'Zapata Oil'-olieplatform, in 1963, 7 jaar na oprichting van dit oliebedrijf. Het platform zou later zijn diensten op heel andere wijze bieden..

In 2009 meldde The New York Times dat de broer van de huidige President van Afghanistan, Hamid Karzai, toen al minstens acht jaar op de ‘loonlijst’ van de CIA stond. Ahmed Wali Karzai speelde een cruciale rol bij de herintroductie van de drugshandel in opium van dat land, die bekend staat als de Gouden Sikkel en de CIA financierde deze onderneming van achter de schermen (hier).

“De drugshandel in de ‘Gouden Sikkel’, die begin jaren ‘80 door de CIA gestart werd, blijft beschermd worden door de Amerikaanse Inlichtingendiensten, in samenwerking met de NAVO bezettingsmacht en het Britse leger,” schreef professor Michel Chossudovsky in een rapport uit 2007, voordat onthuld werd dat Ahmed Wali Karzai op de ‘loonlijst’ van de CIA stond. “De opbrengsten van deze lucratieve vele miljarden dollars aan smokkelwaar omvattende handel worden bij westerse banken ondergebracht. Vrijwel de gehele opbrengst komt ten goede aan zakelijke belangen en criminele bendes buiten Afghanistan”


De grote mastermind zat op zijn troon, eindelijk. George Bush sr. werd in 1976 directeur van 's werelds meest geheime macht-achter-de-schermen: de CIA. Hij werd machtiger dan de president, die wél verantwoording moet afleggen aan zijn volk. De CIA doet zg. alles in het belang van het land, maar vooral 'geheim'. George Bush zou later een stapje hoger stijgen, zijn CIA-macht niet meer verliezend..! Drugs waren en zijn de financiële levensader van de CIA..!

De Gouden Sikkel is de naam voor een van de belangrijkste opiumproducerende gebieden in Azië. Het gebied wordt zo genoemd omdat de vorm van het gebied aan de vorm van een sikkel doet denken. De Gouden Sikkel strekt zich over de bergachtige buitengebieden van drie landen uit; Afghanistan, Pakistan en Iran. In 1991 werd Afghanistan de grootste opiumproducent ter wereld. Hiervoor was dat Myanmar, onderdeel van de Gouden Driehoek.

De Gouden Sikkel kent een veel langere geschiedenis betreffende de opiumproductie, dan de Gouden Driehoek. Dit ondanks dat de Gouden Sikkel zich in de jaren zeventig van de twintigste eeuw ontwikkelde als een modern opium producerend gebied, nadat de Gouden Driehoek dit al in de jaren vijftig had gedaan. (zie het rapport van Michel Chossudovsky)

Maar de mainstream media probeert een ander verhaaltje aan het Amerikaanse publiek te verkopen.

FOX News bijvoorbeeld, zond in 2010 een propagandabericht uit waarin beweerd werd dat het militaire personeel de Afghaanse papavervelden moet beschermen in plaats van vernietigen, om de lokale bevolking te vriend te houden en een mogelijk ‘veiligheidsrisico’ te vermijden. Verslaggever Geraldo Rivera van FOX News staat in een rapportage schaamteloos te liegen over hoe de papaverboeren financieel gesteund worden door de Taliban, in plaats van de CIA en andere buitenlandse belangen. Kijk hier naar dit nieuwsitem:




Dus, terwijl tienduizenden Amerikanen ieder jaar beschadigde raken door, of overlijden aan een overdosis drugs, afkomstig uit de illegale opiumhandel, en het telen van onschuldige zaken als marihuana en hennep in de Verenigde Staten verboden blijven, bewaken Amerikaanse militairen actief juist die papavervelden in Afghanistan, die de wereldwijde drugshandel bevoorraden. War is a racket..!

No comments:

Post a Comment