Sunday, May 20, 2012

Pieter Kalbfleisch

Pieter Kalbfleisch moest in april 2011 aftreden als voorzitter van de NMa omdat aan het licht kwam dat hij als vice-president van de Haagse rechtbank medio jaren '90 ten behoeve van zijn vrienden had geintervenieerd in de Chipshol-zaak.
Na Hans Westenberg werd Kalbfleisch aldus de tweede high profile rechter die als corrupt tegen de lamp liep. Er loopt thans een onderzoek tegen hem
wegens ondermeer meineed...
  
31-1-2007: artikel Stan de Jong in Nieuwe Revu over de zaak-Westenberg

april 2007: bij Chipshol komt een anonieme brief binnen die wijst op P. Kalbfleisch als instigator van de manipulaties; Kalbfleisch zou opereren ten faveure van zijn oude studie-vrienden de broers Van Andel.

12 maart 2010: begin van de werkzaamheden van de Commissie-Deetman die onderzoek doet naar kindermisbruik in de Katholieke Kerk. Kalbfleisch wordt lid van deze commissie.

22 november 2010: Aan het licht komt dat Kalbfleisch bij de NMa een onderzoek saboteert naar kartelvorming in de Haagse kinderopvang.

24 november 2010: uit zijn verhoor bij de Chipshol-getuigenverhoren in Utrecht komt naar voren dat Kalbfleisch een betaalde opdracht heeft verstrekt aan zijn vriend Hans Westenberg in 2005.
Later blijkt het hier te gaan om een advies inzake de procedure die fietsenfabriek Accell
tegen de NMa voerde. Na zijn verhoor wordt Kalbfleisch door het team van JDTV minutenlang ondervraagd terwijl van van de rechtbank naar het hotel Karel V loopt. Al die tijd zegt hij geen woord. 

23 maart 2011: De oud-president van de Haagse rechtbank Hofhuis onthult tijdens zijn verhoor het bestaan van een klokkenluider die zich tot hem wendde kort na het verhoor van Kalbfleisch in november.

6 april 2011: De klokkenluider van de Haagse rechtbank die de anonieme brief in 2007 heeft geschreven wordt gehoord. Ze bevestigt de inhoud. Het is een griffier van de Haagse rechtbank die een relatie had met Kalbfleisch. Hiermee is het lot van Kalbfleisch bezegeld.

13 april 2011: Bekend wordt dat Kalbfleisch dekking zoekt bij het mafia-PR Bureau van Jeroen Sparrow in Den Haag.

14 april 2011: Aan het licht komt dat er enorm is gefraudeerd bij twee Haagse stichtingen die Jazz-festivals organiseren. Voorzitter van het bestuur van een van deze stichtingen: P. Kalbfleisch.

14 april 2011: Kalbfleisch op non-actief gesteld als voorzitter van de NMa om hem tijd te bieden 'aan zijn verdediging te werken'. Het OM begint een onderzoek tegen Kalbfleisch wegens meineed.

14 april 2011: BNR Nieuwsradio over de affaire Kalbfleisch.

!4 april 2011: NOS Journaal Over de affaire Kalbfleisch.

19 april 2011: Micha Kat belt NMA bestuurslid Jaap de Keijzer over de affaire Kalbfleisch.

20 april 2011: De Wereld Draait Door over de affaire Kalbfleisch

21 april 2011: Aan het licht komt dat Kalbfleisch persoonlijke belangen heeft binnen Schiphol via zijn contacten met de eigenaren van Vomar Supermarkten, de familie Zwanenburg.

23 april 2011: De Telegraaf begint een campagne ter rehabilitatie van Kalbfleisch maar die strandt al spoedig.

21 april 2011: Verslag van NOS Radio 1 over de aangifte tegen Kalbfleisch.

3 mei 2011: SP-kamerlid Gesthuizen stelt kamervragen over de zaken Westenberg en Kalbfleisch aan minister Opstelten.

6 mei 2011: Aan het licht komt dat de vrouw van Kalbfleisch verbonden is aan het Juliana Kinder Ziekenhuis te Den Haag die de vervolging in gang zette van Lucia de B. Lucia werd door de Haagse rechtbank van Kalbfleisch veroordeeld tot levenslang.

17 mei 2011: Promotievideo voor ICTN 2011, een internationaal congres voor mededingingsautoriteiten met in de hoofdrol Pieter Kalbfleisch.


 

No comments:

Post a Comment